..::DalamHatiAdaCinta::..





Biar kita tidak dihargai daripada hilang harga diri untuk dihargai....cuejah





..::ABOUT ME::..







++FEMALE++
++MARRIED++
++WORKING++
++SENSITIVE++
++3 FEB 1980++

cuejah@yahoo.com



kali telah dilawati



..::MESSAGES::..

   


..::JOM CHAT::..


Sila klik di sini

CClever
UUnreal
EEnchanting
JJoyous
AAppreciative
HHealthy



..::CALENDAR::..


POSTS


<< November 2017 >>
Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat
 01 02 03 04
05 06 07 08 09 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30

..::LINKS::..



WEBLOG

:: Syazwan
:: TimurTengah
:: Hatiku
:: Nixk
:: Cekya
:: Suzieana
:: Butterfly
:: Kabbo
:: Baiti
:: Sitizone
:: Shacute
:: Lukluk
:: Kecil Mungil
:: Lady
:: Rnysa
:: Nurul Nostalgia
:: NinaNurain
:: The|new|me
:: Krenggecrew
:: Sireput
:: Wawa
:: Susuecbw
:: Zulkml
:: Syahman
:: Sajasaja
:: Baca Dulu
:: Tikuspadi
:: Nota Hari Ini
:: Linux Malaysia
:: Onizuka
:: Budakaca
:: la-luna-clube
:: Eclass
:: Jenab
:: Kel@mbu
:: aadf
:: Sumpit
:: Panda-kecil
:: Pepsikecik


FORUM

:: MTU Sempoi
:: IT Tutor
:: Bincang.net
:: OUM
:: Putera.com
:: Sifoo.com


NEWS

:: Utusan
:: Berita Harian
:: Metro
:: News Straits Times
:: The Malay Mail
:: The Star
:: CNN
:: BBC


GOVERNMENT

:: Ytrg
:: SPA
:: KWSP
:: JPA
:: MARA
:: KPKT
:: MAMPU
:: COURT
:: TREASURY
:: INTAN
:: AKAUNTAN
:: PARLIMEN
:: BANK NEGARA
:: PENJARA
:: PERPADUAN
:: KKLW


CORPORAT

:: UAT
:: BCB
:: Maybank2u
:: AIR ASIA


IPT

:: KUSZA
:: UUM
:: UTM
:: USM
:: UNIMAS
:: UM
:: UKM
:: OUM
:: MDC
:: UPSI
:: UIAM
:: UiTM


GAME

:: Jigsaw Puzzle


TUTORIAL

:: Homepage
:: HTML


SIGN IN

:: Yahoo Mail
:: Yahoo Geocities
:: Friendster
:: Facebook
:: Fotopages
:: Blogdrive
:: Virtualfriends
:: Tripod


SEARCH

:: Jobstreet
:: Google
:: Yahoo


::Sabda Rasulullah :  
Berjimat dalam perbelanjaan
itu separuh daripada penghidupan,
berbaik-baik dengan orang ramai separuh 
daripada akal dan pandai bertanya adalah
separuh daripada ilmu::





How to make a cuejah
Ingredients:
5 parts success
3 parts brilliance
3 parts empathy
Method:
Add to a cocktail shaker and mix vigorously. Add emotion to taste! Do not overindulge!


The University of Blogging

Presents to
cuejah

An Honorary
Bachelor of
Self Portraiture

Majoring in
Survey Science
Signed
Dr. GoQuiz.com





Copyright  2004 
http://cuejah.blogdrive.com 
All Rights Reserved.



Sunday, October 12, 2014
MASIH ADA LAGI...

Salam...

Rupa-rupanya masih ada lagi blog ni yer... kena buat pembaharuan ni... tunggu... hehe

Posted at 3:00 pm by cuejah
Comment (1)  

Sunday, November 15, 2009
My 1st Son...

Muhammad Arif Zakwan bin Rosmadi telah dilahirkan pada 24 Julai 2009 di Hospital Sultanah Nur Zahirah, Kuala Terengganu jam 6.11 pagi...

Semoga Arif menjadi anak yang soleh dunia dan akhirat.....

 

  

 

 

 

 


Posted at 7:20 am by cuejah
Komenlah skit....  

Thursday, November 27, 2008
KALAU SUDAH JODOH...

   Cerita yang saya nk share dgn semua adalah berkenaan dengan JODOH. Semua sedia maklum yang ajal, maut, jodoh dan pertemuan semua di tangan-Nya. Saya ada seorang sahabat perempuan. Dia meluahkan yang dia sangat risau sebab dia tidak pernah mempunyai teman lelaki dan tidak pernah merasa hidup berpasangan. Dia sangat-sangat risau melihat rakan di sekeliling kerana semua nya sudah berpunya tapi diri dia still bersendirian. Waktu tu umur dia 22. 

   Saya nasihatkan dia yang tak payah risau pasal semua tu dan rileks. Tak payah terburu-buru sebab Allah dah janji setiap hidupan tu ada pasangannya,cuma kita tak tahu dengan siapa dan bila kita akan ditemukan dengan pasangan kita. Kita perlu yakin dan berdoa sebab tak semestinya orang yang mempunyai pasangan sekarang ni berakhir dengan pernikahan..btul tk?Ada ramai pasangan yang bertahun-tahun bercinta tp akhirnya kecundang. 

   Then, Jun lps sahabat saya ni beritahu yang ada seorang laki yang ingin berkawan serius dengan dia. Saya sangat gembira bagi pihak sahabat saya ni. Laki tu mmg berketrampilan dan mempunyai pendidikan yang bagus. Tanpa berlengah, laki tersebut trus brjumpa dengan parents sahabat saya ini untuk menyatakan hasrat diri. Setelah persetujuan dicapai, mereka akn mngikat tali pertunangan disember ini dan bernikah tahun depan. Lihat..Maha Besar Kuasa Allah kan? Kalau Dia nk mudahkan jodoh seseorang tu, Alhamdulillah mmg dipermudahkan. 

   Pstu, sy kol sahabat sy ni..tnya die, btul tk apa yg sy ckp kt die last year..pstu die mngakui dan dia pn xsngka jodoh dia secepat ini. Jadi, moral of the story..kepada semua wanita2 di luar sana, klau yg xde bf or pkwe or yg sewktu dgnnya jgn frust..benda tu akn dtg dgn sendirinya..trust in me n paling pnting trust Allah. Bkn mksudnye dok diam je..kena berusaha gk..tp xde la usaha smp nk jatuhkan maruah sndri or main amek laki org or main rembat je mana2 laki..usaha dr segi berdoa, kwn dengan semua org dn bertawakal..insyaAllah dipermudahkan

P/S : COPY DAN PASTE DARI VIRTUAL FRIENDS


Posted at 1:19 pm by cuejah
Komenlah skit....  

Tuesday, September 30, 2008
CELAMAT HALI LAYEEEE....

 

Emmm..... sekejap dah nak rayerr... rasanya baru je kita start posa....

   Kepada semua selamat hari raya.... bermaaf-maafan lah kita di hari raya... semoga segala salah dan silap kita diampunkan... biasalah manusia ni mana ada yg perfect... mesti ada buat salahnya... kepada kawan-kawan, cuejah nak mintak ampun dan maaf seandainya selama kita kenal ada buat dosa dgn korang...hehehehe.... halalkan segala makan dan minum....

   oklah.... semoga dengan kedatangan syawal ni memberikan seribu makna kepada anda....Wink

SELAMAT HARI RAYA

AIDILFITRI

MAAF ZAHIR DAN BATIN...

 

 


Posted at 8:50 am by cuejah
Komenlah skit....  

Tuesday, August 19, 2008
CUEJAH DAH KAWIN...

Salam....

Tanggal 5 Jun 2008 cuejah dah selamat menjadi isteri kepada Rosmadi...

Doakan kami bahagia hingga ke akhir hayat...   

Sekian...Big Smile

(cuejah sebenarnya tak reti la nak tulis panjang-panjang....heheheh)


Posted at 9:07 am by cuejah
Komenlah skit....  

Next Page